Afgelasting De Curieuze Collectie 2020


Beste vrienden,

Met spijt in ons hart moeten wij jullie melden dat de preselectie en de tentoonstelling van De Curieuze Collectie niet zullen doorgaan dit jaar. Twee feiten liggen aan de oorzaak van deze moeilijke beslissing die wij hebben moeten nemen.

Ten eerste hebben er zich onvoldoende deelnemers ingeschreven. Om van een wedstrijd te spreken, moeten er natuurlijk voldoende deelnemers zijn. Heeft dit te maken met het feit dat mensen toch wat bang worden om “uit hun kot” te komen? Of was het thema dit jaar net iets te moeilijk? Of te veel gelinkt aan Van Eyck?

Daarnaast is er het nieuwe gegeven van het coronavirus, waarvan alle experts zeggen dat we in België nog niet het hoogtepunt van besmettingen bereikt hebben. Het is dus koffiedik kijken hoe dit zal evolueren, maar wij willen geen enkel risico nemen, noch voor de kunstenaars, noch voor de juryleden en onze vrijwilligers.

Na zeven succesvolle organisaties valt hierbij het luik over De Curieuze Collectie in zijn huidige formule. We danken alle deelnemers van de voorbije edities voor hun vertrouwen en kijken terug op een heel boeiende periode. We zullen nu voldoende tijd nemen om ons te bezinnen over een nieuwe formule.

En vooral, we verontschuldigen ons bij de mensen die wel de weg vonden naar de inschrijving voor de editie 2020 en zullen zo snel mogelijk het inschrijvingsgeld terugstorten.

Met vriendelijke groeten,

Philip Marquebreuck, voorzitter Curieus Gent-Oost
En alle vrijwilligers van Curieus Gent-Oost

0

Vond je dit bericht de moeite waard? Deel het dan met je vrienden!Posted on maart 12th, by Luk Claes in Geen categorie.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *